Upplev det historiska Halland på cykel (2-dagars)

Halland är full av historiska platser. Cykla på Kattegattleden mellan Laholm och Falkenberg och känn historiens vingslag. Bo på hotell eller vandrarhem i anrika byggnader. 


Kattegattleden slingrar sig fram genom det karaktäristiska kustlandskapet, och sträcker sig 37 mil mellan Helsingborg och Göteborg

Välkomna att uppleva Hallands vackra kust ur ett historiskt perspektiv. Halland är fullt av historiska platser, allt från slagfält och minnesstenar till kyrkor och fornlämningar. Genom att cykla Kattegattleden är det nästan som att ni cyklar i historien. Överallt kommer ni att upptäcka spår av det förgångna. 

Dag 1 anländer ni till Laholm. Laholm är Hallands äldsta stad och omnämns redan år 1231 i den danske kungen Valdemar Sejr Jordeboks Hallandslista. På en holme i Lagan fanns vid den tiden en kunglig borg och försvarsanläggning som kallades för Lagaholm, Den framväxande staden fick ett liknande namn i förkortad form, Laholm. Idag finns ruinerna kvar av Lagaholms slott vackert beläget vid Lagan och Laholms kraftstation.

Efter att ha utforskat Laholm cyklar ni norrut på Kattegattleden förbi gravhögar, gravfält och minnesstenar. Stanna gärna till, läs på skyltar och tänk er tillbaka flera hundra år. I Fyllebro finns en fin minnesplats över Slaget vid Fyllebro 1676. Här besegrade Karl XI danskarna.

När ni anlänt till Halmstad checkar ni in på valt boende, äter en god middag och utforskar Halmstads utbud. Halmstad slott, Hallandsgården, Norre Port och Rådhuset med omliggande gator är bara några av de historiska platser Halmstad stoltserar med.

Dag 2
Efter en god natts sömn cyklar ni vidare till Falkenberg. På väg till Falkenberg passerar ni Tylösand, Särdal och Steninge. Ta god tid på er, för här finns många hisoriska platser och byggnader som ni inte får missa. Varför inte ta en fika på Särdals Kvarn från år 1890? I den gamla glasbruksruinen i Steninge ligger Göstas café. Här erbjuds mat och dryck till underbar utsikt över havet, innan ni cyklar vidare mot Falkenberg. Föredrar ni att bo över i Steninge är Steninge Vandrarhem det självklara valet. Har ni gott om tid cyklar ni vidare till Hwitan i Falkenberg, ett anrikt hotell från 1700-talet.

För ännu mer tips på avstickare, matställe och aktiviteter besök www.kattegattleden.se eller kontakta respektive kommuns turistbyrå.Kundservice

Laholms Turistbyrå
0430-154 50
turist@laholm.se

Bokningsvillkor
Avboka bokning

Nordic Travel, Hallands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.

Boka med oss

  • • Inga bokningsavgifter
  • • Säker betalning
Build: 2020-01-13 17:00:40, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-7344.cbischannel-20107 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Package, Action: Index